از مسائل صاحبخانه تا مستأجر گرفته و تخلیه ملک تا سهم افراد در املاک مشاع و چگونگی افراز آن. همگی جزوی از پروندههای ملکیای میباشند که عموما نیاز به وکیل ملکی در جریان است.
وکیل ملکی و وظایف آن
از آنجایی که امروزه املاک به طور کلی از ارزش مالی بالایی برخوردارند، حفظ املاک از اهمیت بسیار بالایی در نزد افراد برخوردار است و به مسائل با سهل انگاری برخورد نمیشود. لذا در پروندههایی که از حساسیت لازم برخوردارند، حتما و بلااستثناء حضور وکیل ملکی که آشنا به قوانین حوزهی ملک است، دیده میشود تا با تسلطی که بر قوانین دارد به بهترین نحو از حقوق موکل خود دفاع کند. همچنین افرادی که برای مثال خارج از ایران و دور از املاک و مستقلات خود در ایران زندگی میکنند، عموما وکیل ملکی را در اختیار دارند تا در نبود آنها به امور لازم دربارهی املاک رسیدگی کنند.
به دعاوی که موضوع آنها پیرامون یک مال غیر منقول اعم از زمین یا خانه باشد، دعاوی ملکی میگویند. در ادامه به چند نوع رایج از پروندههای ملکی و نقش و وظیفهی وکیل ملکی در آنها میپردازیم تا سبب آشنایی بیشتر با فضای دادگاهها در این زمینه بشوید.
حکم تخلیهی ملک و عوامل آن
از معمولترین تقاضاهای تخلیهی ملک زمانی است که مستأجری بیش از موعد مقرر در قرار داد در ملک صاحبخانه اقامت کند که در این صورت صاحبخانه میتواند با طرح دعوی درمراجع قضایی، حکم تخلیهی ملک گرفته و با دخالت مراجع انتظامی به سبب مرجع صالح، اقدام به تخلیهی ملک کند.
تخلیهی ملک یکی از رایجترین دعاوی است که توسط افراد انجام شده و همچنین نتیجهی دادگاهی بسیاری دیگر از دادخواستها نیز میتواند تخلیهی ملک باشد. البته آنچه که عموم به عنوان تخلیهی ملک میشناسند، ممکن است در اصطلاح قانونی تخلیهی ملک قلمداد نشود، برای مثال تحت عناوینی مانند خلع ید صورت بپذیرد.
- ۰۰/۰۳/۰۸