وکیل دادگستری رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه نیز با ارائه گزارشی از شناسایی و برخورد با عناصر ناسالم مرتبط با مجموعههای قضایی گفت که تاکنون ۵۷ نفر طی دو مرحله به اتهام فساد و دریافت رشوه بازداشت شدهاند.
به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس، حجت الاسلام و المسلمین عبداللهی رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه صبح امروز در جلسه شورای عالی قضایی با ارائه گزارشی از شناسایی و برخورد با عناصر ناسالم مرتبط با مجموعههای قضایی گفت: تاکنون ۵۷ نفر طی دو مرحله به اتهام فساد و دریافت رشوه بازداشت شدهاند.
اصل ۳۵ قانون اساسی انتخاب وکیل دادگستری را حق طرفین هر پرونده میداند. این در حالی است که در برخی مراحل از جمله دادرسی، حضور وکیل دادگستری در دادسراها برای دفاع از متهمین ممنوع است. حضور نداشتن وکیل دادگستری در برخی مراحل دادرسی نیز بهطور قطع موجب به وجود آمدن مشکلات زیاد برای متهم و در برخی مواقع حتی دستگاه قضا خواهد شد. زیرا ممکن است متهم با تمامی موارد حقوقی و قانونی خویش آشنا نبوده و مراحل دادرسی را ناخواسته به بیراهه کشاند.
تضمین حقوق قانونی افراد، با حضور وکیل دادگستری اصل ۳۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حق دفاع مردم – یعنی حق استفاده از خدمات وکیل دادگستری را در دعاوی – برای همه شهروندان ایرانی تضمین کرده است. مفاد این اصل نیز حکایت از آن دارد که همه مردم میتوانند در همه امورقضایی و در همه مراحل وکیل دادگستری داشته باشند. توجه کنیم که برخلاف برخی دیگر از اصول قانون اساسی ،در اصل ۳۵ هیچ موردی مستثنی نشده است.
- ۰۰/۰۳/۱۰