وکیلِ ملکی کسی است که علاوه بر داشتنِ پروانه وکالت دانش و تجربه کافی برای طرح و پیشبردِ دعاوی مربوط به املاک یا دفاع در برابر چنین دعاوی را داراست.
به گزارش ایسنا، بنابر اعلام ره جویان، وکیل ملکی کسی است که هم از مقررات مربوط به دعاوی ملکی اطلاع دارد و هم در طی دوران اشتغالِ خود به وکالت تجربه کافی برای چنین پروندههایی را به دست آورده است. دعاوی ملکی اصولاً جزو مهمترین دعاوی هستند که نتیجهای این نوع از دعاوی تأثیر به سزاییِ در زندگیِ اقتصادیِ اطرافِ دعوا دارد. همین نکته به تنهایی اهمیت وکیل ملکی را نشان میدهد. در وضعیتِ کنونی با تحولاتِ اقتصادیِ به وجود آمده و افزایش بسیار زیاد قیمت املاک، این نوع از اموال به یکی از اساسیترین حوزههای سرمایه گذاریِ مردم تبدیل شده اند و باز همین نکته نشان میدهد که وکیل ملکی تا چه حد میتواند در سرنوشت اقتصادی افراد تاثیرگذار باشد.
آنچه در این ارتباط مهم است تنوعِ دعاوی ملکی و انواع مختلفِ آنهاست. همین نکته نیز اهمیتِ تخصصِ کسی که این دعاوی را مطرح کرده یا در برابر این دعاوی از کسی دفاع میکند (وکیل ملکی) نشان میدهد. در یک تقسیم بندیِ کلی دعاویِ ملکی به سه دسته کلیِ دعاویِ ملکیِ حقوقی (از جمله الزام به فک رهن، الزام به اخذِ صورت مجلسِ تفکیکی و پایان کار، الزام به تنظیم سند رسمی، ابطال قرارداد، دریافت و درخواست مطالبهی اجرت المثل، تعدیلِ میزانِ اجاره بها، تخلیهی املاک تجاری و سایر دعاوی ملکیِ حقوقی)، دعاویِ ملکیِ ثبتی (از جمله دعوایِ ابطال اجرائیهی ثبتی برای املاک مربوطه، ابطال سند مالکیت معارض، افراز ملک، ابطال نظریه ی هیأت حل اختلاف ادارهی ثبت و سایر دعاویِ ملکیِ ثبتی) و دعاویِ ملکیِ کیفری (از جمله کلاهبرداریهای ملکی، انتقال مالِ غیر، معرفی مالِ غیر به عنوان مال خود، تصرف عدوانی، ممانعت از حق، و سایر دعاویِ ملکی کیفری) است. بنابراین برای انتخاب بهترین وکیل ملکی میتوان از سه نوع وکیل ملکی نیز سخن گفت. یکی وکیل ملکی که در دعاویِ ملکیِ حقوقی متخصص است، دوم وکیل ملکی که در دعاویِ ملکیِ ثبتی متخصص است و سوم وکیل ملکی که در دعاویِ ملکیِ کیفری متخصص است.
- ۰۰/۰۳/۱۰