پرداخت نفقه در صورت ترک منزل
تهیه منزلی مناسب و مطابق با شرایط اجتماعی زن و البته در حد توان، وظیفه مرد است. اگر مردی چنین منزلی را فراهم کرد، زن باید در آن سکنی گزیند و خروج از منزل بدون دلیل، مرد را از پرداخت نفقه منع میکند. البته اگر زندگی در این منزل باعث رسیدن ضرر و زیان به زن شود خروج از آن عدم تمکین محسوب نمیشود و تا زمانی که مشکل برطرف شود وکیل نفقه به زن تعلق میگیرد.
موارد قانونی در رابطه با پرداخت نفقه
در زیر به تعدادی از موارد مختلفی که در قانون مدنی در رابطه با نفقه وجود دارد اشاره میکنیم. اما توجه شود که برای اطلاع کاملتر از قانون، مشورت با وکیل پایه یک دادگستری امری ضروری است.
- در صورت صغیر بودن زوج، نفقه زوجه به عهده کسی است که سرپرستی وکیل زوج را به عهده دارد.
بعد از طلاق، در زمان عده که مدت آن سه ماه و ده روز بعد از طلاق رسمی میباشد، در صورتی که علت طلاق عدم تمکین زن نباشد، نفقه به عهده مرد خواهد بود.
در صورتی که زن شرط شروع زندگی را پرداخت مهریه وکیل قرار داده باشد، تا اجرای شرط و شروع زندگی مشترک نفقه به عهده همسر او است.
در صورت مفقودالاثر شدن زوج، زن میتواند وکیل به دادگاه مراجعه کند تا از اموال غایب به میزان نفقه در اختیار او قرار داده شود.
در صورت وقوع عقد موقت نفقه به زن تعلق نمیگیرد، مگر اینکه توافقی بین زن و مرد صورت گرفته باشد. - زنی که قصد مطالبه نفقه خود را دارد باید دادخواست حقوقی خود را ارائه دهد. بدین منظور باید دو نسخه دادخواست خریداری کرده و فرمها را پر کند. دعوی نفقه درخواستی مالی است لذا فرد ملزم به خرید تمبر مطابق با میزان مورد مطالبه است. لازم به ذکر است اگر زن توانایی پرداخت هزینه تمبر را ندارد میتواند به همراه دادخواست خود، وکیل دادخواست اعسار را نیز ارائه دهد. با ارائه دادخواست نفقه درصورتی که مرد توانایی پرداخت نداشته باشد و یا از پرداخت نفقه امتناع کند، زن میتواند دادخواست طلاق دهد.
کمک گرفتن از یک وکیل پایه یک در تمامی این مراحل راه را هموار میکند.
خلع ید چیست؟
خلع ید به معنای بیرون کردن غایب و در واقع جلوگیری از تصرف وکیل غیرقانونی اموال است. مالک مالی که به صورت غیرقانونی تصرف شده است میتواند با مراجعه به مراجع قانونی تقاضای خلع ید و یا غصب نماید. در این رابطه عناوین مشابه دیگری مانند رفع تصرف عدوانی و یا تخلیه ید وجود دارد که مشابه خلع ید است و نباید با آن اشتباه گرفته شود. بدین منظور و برای جلوگیری از اشتباه بهتر است از مشاوره یک وکیل پایه یک کمک بهرهمند شد. کلمه "خلع ید" در قانون مدنی عنوان نشده است و در واقع واژه تصرف غاصبانه همان خلع ید میباشد. برای طرح دعوی خلع ید سه شرط زیر باید برای دادگاه محرز باشد: - مالک بودن خواهان ( ارائه سند رسمی برای اثبات ادعای مالکیت الزامی است.)
تصرف خوانده
غیر مجاز و غصبی بودن تصرف
- ۰۰/۰۵/۰۹