از جمله مسائلی که امروزه دامنگیر جامعه ماست، دعاوی حقوقی مختلف است که لزوم دریافت مشاوره حقوقی در این زمینه را آشکار میکند.
از جمله مسائلی که امروزه دامنگیر جامعه ماست، دعاوی حقوقی مختلف است که لزوم دریافت مشاوره حقوقی در این زمینه را آشکار میکند. در حقیقت امروزه میتوان یک مشاور حقوقی را همان شخص آگاه به قوانین و مقررات دانست که با حل موفقیتآمیز دعاوی مختلف حقوقی در بین مردم، توانسته اعتبار کافی را کسب نماید. این اعتبار نیز به خودی خود به دست نمیآید و شخصی که به عنوان یک مشاور حقوقی متخصص فعالیت میکند باید به شدت پیگیر علوم بهروز حقوقی بوده و خود را دائماً با این قوانین مختلف بهروزرسانی نماید تا بتواند توانایی خود را به متقاضیان مشاوره حقوقی اثبات نماید. به طور معمول کسانی که چنین مشخصاتی را دارند وکلای پایه یک دادگستری هستند اما در کنار این وکلا مشاورین حقوقی نیز هستند که به ارائه این خدمات حقوقی میپردازند.
راههای استفاده از خدمات مشاوره حقوقی
موسسات حقوقی، دفاتر وکالت و سایتهای تخصصی حقوقی از جمله راههای استفاده از خدمات مشاوره حقوقی هستند که این خدمات را با روشهای مختلف در اختیار موکلین قرار میدهند تا هر فرد با توجه به شرایط خود بتواند به راحتی از مشاوره حقوقی استفاده کند. در ادامه به بررسی برخی از روشهای ارائه خدمات مشاوره حقوقی میپردازیم:
- مشاوره حقوقی تلفنی: بسیاری از افراد و موسساتی که مشاوره حقوقی ارائه میدهند، معمولا چند خط تلفن را در تبلیغات خود معرفی میکنند تا مردم بتوانند به راحتی از طریق تلفن به شخص مشاورهدهنده متصل شوند. استفاده از این خطوط تلفن معمولا هزینه زیادی دربرنداشته است.
- مشاوره حقوقی آنلاین: یکی از راههای دیگری که میتوان از طریق آن مشاوره حقوقی را در سریعترین زمان دریافت نمود، مشاوره حقوقی آنلاین است. مشاوره حقوقی آنلاین معمولا در پلتفرمهای پیامرسان نظیر واتساپ، تلگرام، اینستاگرام و … و یا اپلیکیشنهای اختصاصی انجام میشود.
ویژگی های یک مشاوره حقوقی تخصصی خوب
از جمله ویژگیهایی که میتوان در مورد استفاده از خدمات مشاوره حقوقی به آنها اشاره کرد موارد زیر است:
- یک مشاوره حقوقی تخصصی مشاورهای است که بتواند فارغ از آنکه هزینهای به عنوان حق المشاوره پرداخت شود یا نشود، همه ابعاد حقوقی پرونده را بررسی نماید.
- مشاور حقوقی خوب سعی در آن دارد که بهترین راه را به مشاورهگیرنده نشان دهد تا بتواند مسیر پرونده خود را به درستی و با کمترین عوارض یا خسارت به پیش ببرد.
- در یک جلسه مشاوره حقوقی، به حواشی پرداخته نمیشود و صرفا خود پرونده بررسی میشود. صحبتهایی نظیر امکان نفوذ در دادگاه یا تضمین نتیجه پرونده به هیج وجه در یک مشاوره حقوقی خوب جایگاهی ندارد.
- هنگام مشاوره حقوقی، احتمال پیروزی در پرونده به طور واقعبینانه به مشاورهگیرنده اعلام میشود و چنانچه پرونده به لحاظ قانونی وجاهتی نداشته باشد، تلاش میشود تا مشاورهگیرنده از طرح دعوا و صرف هزینه و زمان منصرف شود.
- خدمات مشاوره حقوقی به گونهای است که مشاورهگیرنده احساس نمیکند که فرد مشاورهدهنده به دنبال مسائل مالی و یا جذب پرونده و بازار گرمی است.
هزینه استفاده از خدمات مشاوره حقوقی
مشاوره حقوقی رایگان بیشتر برای پاسخ به سئوالات ساده مناسب است و برای بررسی جزیی پرونده کافی نیست. افرادی که پرونده حقوقی در مراجع قضایی دارند، طبیعتا به دنبال یک وکیل خوب و متخصص در حوزه پرونده خود هستند.
مشاوره حقوقی با وکیل متخصص آن هم به صورت حضوری، طبیعتا هزینههایی دارد که به صورت عرف باید پرداخت شود زیرا همانطور که یک مریض برای رفع مشکل خود به پزشک مراجعه میکند و حق ویزیت پرداخت میکند، مشاورهگیرنده نیز برای حل مشکل حقوقی خود که گاه ممکن است سرنوشت او و یا گروهی از افراد را تغییر دهد، بهتر است حق المشاوره پرداخت نماید تا بتواند از خدمات مشاوره حقوقی مناسبتر و دقیقتری استفاده نماید.
تعرفه خدمات مشاوره حقوقی حضوری بسته به کیفیت و تجربه وکیل، موضوع پرونده و زمان مشاوره متفاوت است به همین جهت حق المشاوره معمولا توافقی بوده و یا نرخ خدمات مشاوره حقوقی در دفتر وکیل یا موسسه حقوقی یا سامانه های حقوقی قبل از انجام مشاوره به موکل اعلام میشود.
- ۰۰/۰۵/۲۵